Red Bull Art of Can: originální výstava modelů, které jen tak někde neuvidíte!

Red Bull Art of Can: originální výstava modelů, které jen tak někde neuvidíte!

Už jen pár dnů zbývá do začátku výstavy Red Bull Art of Can. V Pařížské ulici 25 v budově bývalého kasina právě probíhají úpravy interiéru tak, aby se unikátní prostor v centru Prahy na pár dnů proměnil ve výstavní galerii lidské dovednosti, nápaditosti a kreativity.

Do posledního dne přicházela díla ze všech koutů České republiky, aby se jejich finální počet zastavil na čísle 160. Jen pro srovnání, je to přesně dvojnásobek oproti roku 2007, kdy se výstava konala poprvé. Mezi lidmi, kteří se přihlásili do soutěže jsou jak profesionální umělci, tak především lidé, které zajímá design a mají zájem a chuť v této oblasti tvořit.

Vernisáž všech děl již 22. září!

22. září proběhne slavnostní vernisáž v Pařížské ulici č. 25 za účasti kurátorů Jiřího Macka a Jany Zielinski a také většiny autorů děl, která budou pro veřejnost vystavena. Autor nejlépe ohodnoceného díla porotou se pak může těšit ne velmi atraktivní zájezd do jedné ze světových metropolí spolu se vstupy do místních galerií a muzeí.

Ani návštěvníci nepřijdou zkrátka

Pro návštěvníky výstavy bude připravena speciální chill out zóna, kde budou mít možnost dobít si energii na speciálně designovaném baru, vyzkoušet si simulátor F1 či si na autodráze vysoutěžit Mini Coopera na víkend. Samozřejmostí pak bude rozmanitá hudební produkce, divadelní představení a doprovodné akce, jejichž program naleznete v nejbližších dnech na stránkách www.redbullartofcan.cz.

Jana Zielinski a Jiří Macek

- Kurátoři a producenti významných výstav a událostí v oblasti designu v České republice v čele s dny designu v Praze Designblok, které se letos konají již potřinácté. Spolumajitelé galerie Křehký, první soukromé galerie orientované na současný design, iniciátoři Cen Czech Grand Design, vydavatelé časopisu Blok a autoři a moderátoři prvního vizuálního program na Radiu 1, pořadu Disegno. Jako kurátoři jsou kromě výstav spojeni s mezinárodně úspěšným projektem Křehký mimo jiné take autory či spoluautory výstav Czech In (Looshaus Wien), Czech Mania, Česká 100 či Archív zázraků (Expo 2010 Shanghai).

V letošním roce připravili společně s Regionálním muzeem v Mikulově 1. ročník festivalu art designu Křehký Mikulov.  Předrokem 1999, kdy začíná jejich spolupráce pod hlavičkou vlastní agentury Profil Media, se individuálně podíleli na řadě dnes již legendárních projektů jako například cyklus Umělci v nových médiích s vystoupením Stelarca na pražském Pamatníku na Žižkově (Jana Zielinski) či tv pořad Paskvil a časopis Dotyk (Jiří Macek). Již společně pak stáli take za dnes již neexistujícím festivalem grafického designu, animovaného filmu a nových médií Datatransfer.

Více na www.redbullartofcan.cz

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější